DLP – מדריך מקיף להגנה על המידע הארגוני שלכם

  1. ראשי
  2. בלוג
  3. DLP – מדריך מקיף להגנה על המידע הארגוני שלכם

מערכות מחשוב בעסקים ובארגונים משמות ליישומים קריטיים של הארגון, ופעמים רבות שומרות ומשתמשות במידע רגיש מסוגים מגוונים. חיוני להגן על מידע זה, לא רק מפני התקפות של האקרים ותוכנות זדוניות, אלא גם מפני דליפה החוצה. איך ניתן לבצע זאת – ובאיזה שלב?

מניעת זליגה זו אפשרית באמצעות אימוץ אסטרטגיית DLP יעילה. זאת אם וכאשר מדובר במערכת למניעת אובדן נתונים המספקת הגנה מקיפה מפני זליגת מידע רגיש. כיצד מערכות DLP מגנות על העסק שלכם? ומדוע הן חיוניות לאבטחת מידע ארגונית?

Data Loss Prevention

מה זה DLP?

DLP (Data Loss Prevention) היא מערכת המיועדת למנוע דלף מידע ולהגן על נכסים דיגיטליים רגישים בארגון. בעולם העסקי המודרני, כאשר המידע הוא אחד הנכסים החשובים ביותר, ‘אינפורמט מערכות’, כספקית מובילה של שירותי מחשוב לעסקים וחברות, ממליצה על שילוב מערכות DLP כחלק בלתי נפרד ממערך אבטחת המידע הארגוני.

דליפת מידע רגיש יכולה להוביל לנזקים משמעותיים, כמו פגיעה במוניטין, נזק כספי (משמעותי) ושיבוש ביישום תוכניות עסקיות. הצפנה עשויה להקשות על השימוש במידע ולעיתים אף לחסום אותו, אבל היא לא מהווה פתרון מושלם.

איך מונעים זליגת מידע?

מניעת אובדן נתונים מחייבת גישה מערכתית ומקיפה. ראשית, חיוני להגדיר מדיניות ברורה לשימוש במידע ארגוני, הכוללת הנחיות מפורטות לעובדים בנוגע לטיפול במידע רגיש. במקביל, יש לבצע ניטור שוטף של תעבורת המידע בארגון ולהגביל הרשאות גישה בהתאם לצורך. הצפנת מידע רגיש ובקרה קפדנית על השימוש בהתקנים ניידים משלימים את מעטפת ההגנה.

מה עושה מערכת DLP בפועל?

המערכת פועלת באופן רציף לזיהוי וניטור של תעבורת המידע בארגון. היא מזהה באופן אוטומטי מידע רגיש על פי פרמטרים מוגדרים מראש וחוסמת זליגת נתונים בזמן אמת. המערכת מתעדת ומדווחת על כל ניסיון להוציא מידע מהארגון ואוכפת את מדיניות אבטחת המידע שנקבעה.

מערכות אלו מאפשרות להגדיר כללים שונים לזיהוי סיכון לדליפת מידע, כגון גישה לא מורשית או אי-עמידה בדרישות הרגולטוריות. פתרונות DLP יכולים גם לנטר התנהגות משתמשים ולזהות פעולות יוצאות דופן אשר עלולות להוות סימן לפרצת נתונים או נקודת תורפה אבטחתית.

סוגי הדליפות הנפוצות

הדלפות מידע עלולות להתרחש במגוון דרכים. הנפוצות ביותר הן הדלפות בשוגג על ידי עובדים, שעלולות להתרחש בשל חוסר מודעות או רשלנות. לעיתים קרובות, עובדים שולחים בטעות מידע רגיש לכתובת דואר אלקטרוני שגויה אך דומה לכתובת אליה התכוונו לשלוח, למשל.

לצד זאת, קיימת סכנה של גניבת מידע מכוונת, הן מצד גורמים פנימיים והן מצד תוקפים חיצוניים. גניבות מידע עלולות להתבצע במקרים של ריגול תעשייתי, שבהם אנשים מחוץ לארגון מצליחים להשיג מידע רגיש. בנוסף, ישנם מצבים שבהם עובדים עצמם מעורבים בהדלפת מידע, לעיתים בשיתוף פעולה עם גורמים חיצוניים, בין אם מתוך רצון לרווח אישי ובין אם ממניעים של טינה כלפי הארגון. עובדים עשויים לנצל את המידע שברשותם, כמו מידע על לקוחות, כדי לתמוך בעסק מתחרה שהם מתכוונים להקים.

שיתוף מידע לא מאובטח ואובדן התקנים ניידים מהווים גם הם סיכון משמעותי לזליגת נתונים.

איך לבחור מערכת DLP נכונה עבורכם?

בחירת מערכת DLP מתאימה דורשת בחינה מעמיקה של צרכי הארגון. יש להתייחס להתאמת המערכת לגודל הארגון ואופי פעילותו, וכן ליכולת שילובה עם מערכות קיימות. חשוב לבחור מערכת שקלה לתפעול ולהטמעה, עם תמיכה טכנית זמינה ויכולות ניטור ודיווח מתקדמות.

חשוב לקחת בחשבון פרמטרים כמו אמינות הספק והמערכת עצמה, תאימות טכנית, כלי עזר לתפעול המתמשך של המערכת ויכולות מתקדמות הנמצאות בחזית הטכנולוגיה.

כאשר מיישמים פרויקט להטמעת מערכת DLP, חשוב לשמור על מעורבות קרובה של ההנהלה, להגדיר במדויק את הנהלים וההרשאות בארגון, למפות את המידע הרגיש והסיכונים בשלב התחלתי, תוך המשך המיפוי באופן מתמיד והתאמת הנהלים בהתאם, הקפדה על בדיקה ועדכונים, ויישום של הדרכה והכשרה לעובדים למניעת דליפת מידע ויצירת הרתעה מול הסיכוי להדלפה מכוונת.

שירותי מחשוב לעסקים בעידן הנוכחי חייבים לכלול פתרונות למניעת דלף מידע. נוכח הגידול המתמיד בהיקף האיומים והרגולציה המחמירה, ארגונים נדרשים להגן על המידע שלהם באופן מקיף ומקצועי. מערכת DLP היא כלי חיוני בארגז הכלים של כל ארגון המבקש להגן על נכסיו הדיגיטליים ולהבטיח את המשכיות פעילותו העסקית.

‘אינפורמט’, אחת החברות המובילות בישראל בתחום אבטחת המידע ופתרונות המחשוב לעסקים, מציעה מגוון רחב של פתרונות, כלים ותוכנות לשמירה על המידע בארגון.  בין הפתרונות המוצעים נמצאים כלי עדכון תוכנות, הצפנה, גיבוי, מעקב, ניטור, ומניעת תקיפות סייבר ואובדן מידע. השירותים של אינפורמט כוללים התאמה של הפתרונות האופטימליים לצרכי הארגון, ליווי במהלך ההטמעה, הכשרת עובדים, כמו גם תמיכה ותחזוקה מתמשכת לעתיד.